Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
24/02/2019
10:00 - 15:30

Locatie
Paardenboerderij Meulegoorn, Wapse, zuidwest Drenthe


Leuk dat je interesse hebt in deze workshop! Jij wilt, net als ik, ontspannen rijden zonder telkens met een rood hoofd en uitgeput van je paard te komen. En je hebt ontdekt dat het verbeteren van je houding, zit en hulpen een doorlopend proces is. Wie hart heeft voor paarden moet vooral aan zichzelf werken! Deze workshop geeft je rijden weer een flinke boost. Deze workshop sluit aan op de workshop ‘Core Stability voor ruiters’ maar de volgorde waarin je ze doet is van minder belang. SCROLL NAAR BENEDEN OM JE OP TE GEVEN VOOR DE WORKSHOP.

Vroeger dacht ik altijd dat ik vanzelf beter zou worden als ik maar iedere dag van de week zou rijden! En natuurlijk iedere week een uur les, van een strenge instructeur. Hard werken en doodmoe van mijn paard komen. Hoe mijn paard zich daarna voelde, daar wil ik maar liever niet meer aan denken! Maar hoe meer ik me inspande, hoe minder het lukte. Geen wonder, want de ‘hulpen’ die ik mijn paard gaf leken waarschijnlijk meer op ’tegenwerkingen’.

Eén ding heb ik in die tijd heel goed geleerd: Je kunt je ‘fouten’ niet verbeteren door ze 1000x te herhalen. 

Met je paard communiceren is een combinatie van duidelijkheid, en begrip voor wat het paard voelt als je been geeft, als je de teugels gebruikt of je zit. Onbewust kunnen we onduidelijk of inconsequent zijn naar het paard. Ook ‘luisteren’ we vaak niet naar wat het paard ons met zijn reacties probeert te vertellen. Dan gebeurt het vaak dat we steeds maar hetzelfde blijven proberen, en ook nog steeds meer kracht gaan gebruiken omdat we het gewenste resultaat niet krijgen. Voorbeelden van onduidelijke en tegenstrijdige handelingen zijn: onbewust achterover leunen, met je zit teniet doen wat je met je benen vraagt, het paard tegelijkertijd een wending in willen sturen èn je gewicht de andere kant op verplaatsen, je adem inhouden et cetera.

Er is soms zo’n groot verschil tussen wat je denkt dat je doet, en wat je in werkelijkheid doet, dat je aan jezelf begint te twijfelen. Of misschien ook aan je paard…

Geloof mij: je paard doet heel erg z’n best om te begrijpen wat je bedoelt. Een paardvriendelijke ruiter kijkt daarom altijd eerst naar zichzelf om de oorzaak te vinden van wat er niet helemaal goed gaat in de communicatie. En als de oorzaak is gevonden, dan gaat de ruiter werken aan zichzelf om duidelijker en zonder kracht aan het paard te vertellen wat ze wil. Dit is het verfijnen van de hulpen. En dat is een proces dat steeds doorgaat, zolang als je rijdt. Een quick fix bestaat niet als je iets goed wilt leren.

In deze workshop ga je ervaren wat het effect is van de hulpen die je gebruikt. Werken we onder andere aan lichaamsbewustzijn, het leren gebruiken van mentale en energetische hulpen en de ademhaling. Om te kunnen rijden zonder kracht en met zo min mogelijk inspanning.

We werken met grondoefeningen. Je hoeft dus geen paard mee te brengen. De datum is zondag 24 februari 2019.

De workshop wordt gegeven door Elsa Boddéus, gecertificeerd Centered Riding instructeur (en altijd doorstuderend).

Wij beloven je dit: na deze workshop WEET je:

  • Wat de onzichtbare hulpen zijn, en hoe belangrijk die zijn
  • Hoe je fysieke hulpen geleidelijk kunt minimaliseren
  • Hoe kleine verschillen in je houding een grote verbetering geven
  • Hoe je paard voorwaarts blijft zonder dat je steeds maar drijft
  • Hoe je kunt centreren en rijden vanuit je zwaartepunt
  • Hoe je je adem kunt inzetten als effectieve ruiterhulp

 

Investering: €77,50. Dit is inclusief onbeperkt koffie, thee en versnaperingen. De datum van de workshop is zondag 24 februari.

DEZE WORKSHOP IS VOL GEBOEKT. OP ZONDAG 19 MEI WORDT DEZE WORKSHOP OPNIEUW GEGEVEN. SCROLL SVP NAAR BENEDEN!