Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
20/05/2018
10:00 - 14:30

Locatie
Paardenboerderij Meulegoorn, Wapse, zuidwest Drenthe


Leuk dat je interesse hebt in deze workshop! Jij bent een ruiter die weet dat beter leren rijden tijd en moeite kost. Dat er geen truukjes bestaan om iets voor elkaar te krijgen. En dat het verbeteren van je houding, zit en hulpen een doorlopend proces is. Deze workshop sluit aan op de workshop ‘Core Stability voor ruiters’ maar de volgorde waarin je ze doet is van minder belang.

Als je, zoals jij, hart hebt voor paarden dan weet je dat je vooral aan jezelf moet werken. Deze workshop geeft je rijden weer een flinke boost.

Vroeger dacht ik altijd dat ik vanzelf beter zou worden als ik maar iedere dag van de week zou rijden! En natuurlijk iedere week een uur les, van een strenge instructeur. Hard werken en doodmoe van mijn paard komen. Hoe mijn paard zich achteraf voelde, daar wil ik maar liever niet meer aan denken! Maar hoe meer ik me inspande, hoe minder het lukte. Geen wonder, want de ‘hulpen’ die ik mijn paard gaf leken waarschijnlijk meer op ’tegenwerkingen’.

Met je paard communiceren is een combinatie van duidelijkheid, en begrip voor wat het paard voelt als je been geeft, als je de teugels gebruikt of je zit. Onbewust kunnen we onduidelijk of inconsequent zijn naar het paard. Ook ‘luisteren’ we vaak niet naar wat het paard ons met zijn reacties probeert te vertellen. Dan gebeurt het vaak dat we steeds maar hetzelfde blijven proberen, en ook nog steeds meer kracht gaan gebruiken omdat we het gewenste resultaat niet krijgen. Voorbeelden van onduidelijke en tegenstrijdige handelingen zijn: achterover leunen, met je zit teniet doen wat je met je benen vraagt, het paard tegelijkertijd een wending in willen sturen èn je gewicht de andere kant op verplaatsen, je adem inhouden et cetera.

Veel ruiters komen dan in een soort patstelling. Er is dan zo’n groot verschil tussen wat je denkt dat je doet, en wat je in werkelijkheid doet, dat je aan jezelf begint te twijfelen. Of misschien ook aan je paard…

Geloof mij: je paard doet heel erg z’n best om te begrijpen wat je bedoelt. Een paardvriendelijke ruiter kijkt daarom altijd eerst naar zichzelf om de oorzaak te vinden van wat er niet helemaal goed gaat bij het rijden. En als de oorzaak is gevonden, dan gaat de ruiter werken aan zichzelf om duidelijker en zonder kracht aan het paard te vertellen wat ze wil. Dit is het verfijnen van de hulpen, en dat is een proces dat steeds doorgaat, zolang als je rijdt. Een quick fix bestaat niet als je iets goed wilt leren.

In deze workshop gaan we ervaren wat het effect is van de hulpen die we gewend zijn te gebruiken. werken we onder andere aan lichaamsbewustzijn, het leren gebruiken van mentale en energetische hulpen en je ademhaling, om te kunnen rijden zonder kracht en met zo min mogelijk spanning.

We werken met grondoefeningen en een gymnastiekpaard. Je hoeft dus geen paard mee te brengen. De datum is zondag 20 mei 2018.

De workshop wordt gegeven door Elsa Boddéus, gecertificeerd Centered Riding instructeur (en altijd doorstuderend).

Wij beloven je dit: na deze workshop WEET je:

  • Wat de onzichtbare hulpen zijn, en hoe belangrijk die zijn
  • Hoe je fysieke hulpen geleidelijk kunt minimaliseren
  • Hoe kleine verschillen in je houding een grote verbetering geven
  • Hoe je paard voorwaarts blijft zonder dat je steeds maar drijft
  • Hoe je kunt centreren en rijden vanuit je zwaartepunt
  • Hoe je je adem kunt inzetten als effectieve ruiterhulp

 

Investering: €75,- , Dit inclusief onbeperkt koffie, thee en versnaperingen. De datum van de workshop is zondag 20 mei.

Om deze workshop te boeken vul je onderstaand formulier in en betaal je met Ideal. Na betaling is de inschrijving definitief. Heb je een paardenbedrijf of ben je zelf instructeur, dan kun je een btw nota krijgen.
Voor meer informatie kun je bellen met 06 23019943, Elsa Boddéus, of je emailt via het contactformulier.


Totaal: € -