Workshop Core Stability voor ruiters

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29/09/2019
10:00 - 15:30

Locatie
Paardenboerderij Meulegoorn, Wapse, zuidwest Drenthe


Fijn dat je interesse hebt in deze workshop! Paardvriendelijkheid bij het rijden staat of valt met je houding en zit. Scroll naar beneden om je op te geven voor deze workshop.

Je hebt waarschijnlijk, net als ik vroeger, gemerkt dat sommige dingen niet helemaal willen lukken bij het rijden, al doe je nog zo je best. Ik heb zelf altijd uitstekende instructeurs gehad, maar ik kon soms gewoon niet doen wat ze van me vroegen. En dat lag niet aan een gebrek aan goede wil, maar…. tsja, ik begreep eigenlijk niet waar het aan lag. Ik bleef achter bij de bewegingen van het paard, mijn bovenlichaam was snel uit balans, ik kon mijn benen niet stil houden in draf, en ik had altijd de grootste moeite om het paard voorwaarts te houden. En ik was nog wel instructeur… maar deze problemen hadden wij niet leren oplossen… We waren altijd maar met het paard bezig, en niet met onszelf!

Leren zitten

In 2013 volgde ik mijn eerste opleidingen Centered Riding. En toen kwam ik erachter dat ik altijd bezig was geweest met wat het paard moest doen en heel weinig met mezelf. Het was confronterend om te moeten constateren dat ik eigenlijk NOOIT had geleerd hoe ik moest zitten in stap, draf en galop… en van lichaamsbewustzijn had ik ook nog nooit gehoord

Centered Riding was het begin van een nieuwe weg die ik insloeg, als instructeur en als ruiter.  Via vele lessen Alexander Techniek, Tai Chi, Pilates en Feldenkreis ontwikkelde ik lichaamsbewustzijn en kwam ik erachter dat paardrijden weinig met techniek heeft te maken, maar alles met verbinding maken met het paard. En dat is alleen mogelijk als je ervan bewust ben wat je lijf doet – of niet doet. En ook, dat beter leren rijden een doorlopend proces is. Dat er nooit een dag komt dat je zegt: hé, NU heb ik niets meer te leren! Maar wat geeft dat? Je doet het immers voor je plezier!

In deze workshop gaan we aan de slag met lichaamsbewustzijn. Met controle door los te laten in plaats van vast te houden. Je gaat je bewust worden van hoe je lichaam mee- of juist tegenwerkt en wat je hieraan kunt veranderen. Je wordt je bewust van je bewegingspatronen, en hoe je die kunt ombuigen waar je dat nodig vindt. Wanneer je jezelf per ongeluk ‘schrap’ zet, en hoe je stevig en toch flexibel kunt zijn.

Je krijgt na deze workshop een aantal simpele oefeningen van mij, die je ook thuis kunt doen. Deze oefeningen verbeteren je Core Stability. We werken met grondoefeningen, gymnastiekballen en een houten bok als ‘paard’. Je hoeft dus geen paard mee te brengen. De datum van deze workshop is zondag 29 september 2019.

De workshop wordt gegeven door Elsa Boddéus, gecertificeerd Centered Riding instructeur (en altijd doorstuderend).

Nadat je deze workshop hebt gevolgd WEET je:

  • Hoe je de oorzaken aanpakt, in plaats van de symptomen
  • Welke spieren je gebruikt om je Core Stability te verbeteren, en hoe je die spieren kunt trainen
  • Hoe je beter kunt zitten door los te laten
  • Hoe je mee kunt ‘zijn’ met je paard in plaats van mee ‘gaan’, en waarom dat beter werkt
  • Hoe je kunt rijden vanuit je centrum in plaats van uit je bovenlichaam, en hoe stabiliserend dit werkt
Feedback van deelnemers:
  • ‘Dit gaf me wel een heel andere kijk op paardrijden. Ik snap nu waarom ik vaak spierpijn krijg en ik denk dat ik altijd veel te veel kracht heb gebruikt.’ 
  • ‘Ik rijd al heel wat jaren maar nog nooit geleerd hoe ik moest zitten Dat was dus wel even een eyeopener.’ 
  • ‘ Het was bijna allemaal nieuw voor mij. Dat had ik niet verwacht.’
  • De moeite waard! Ik ga de andere workshop ook doen, want nu ben ik op de goede weg.’
  • Het is een soort van ontdekkingsreisje. Loslaten maakt je bewegelijker, dat vergeet ik niet meer.’

Investering: €77,85 inclusief onbeperkt koffie, thee en versnaperingen. De datum van de workshop is zondag 29 september 2019.

Om deze workshop te boeken vul je onderstaand formulier in en betaal je met Ideal. Na betaling is de inschrijving definitief. Heb je een paardenbedrijf, dan kun je een btw nota krijgen.
Voor meer informatie kun je bellen met 06 23019943, Elsa Boddéus, of je emailt via het contactformulier.


Totaal: € -