Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28/04/2019
10:00 - 15:30

Locatie
Paardenboerderij Meulegoorn, Wapse, zuidwest Drenthe


Sorry, deze workshop is vol geboekt! Ik geef hem weer op zondag 29 september. Scroll naar beneden om deze en andere workshops te zien en te boeken, lukt dat niet ga dan eerst naar ‘workshop agenda’ in het menu bovenaan en scroll dan naar de workshop.

Je hebt waarschijnlijk, net als ik vroeger, gemerkt dat sommige dingen niet helemaal willen lukken bij het rijden, al doe je nog zo je best. Ik heb zelf altijd uitstekende instructeurs gehad, maar ik kon soms gewoon niet doen wat ze van me vroegen. En dat lag niet aan een gebrek aan goede wil, maar…. tsja, ik begreep eigenlijk niet waar het aan lag. Ik bleef achter bij de bewegingen van het paard, mijn bovenlichaam was snel uit balans, ik had een onrustige, terugwerkende hand waardoor het paard niet aan de teugel kon komen en ik had altijd de grootste moeite om het paard voorwaarts te houden. Toen ik, na jaren ploeteren, me in Centered Riding en Alexander Techniek ging verdiepen, toen kwam ik er pas achter WAAROM ik steeds weer tegen die dingen aanliep. Dat ik probeerde om de gevolgen op te lossen, in plaats van de problemen. 

Symptoombestrijding helpt niet

Vroeger dacht ik altijd dat ik vanzelf beter zou worden als ik maar iedere dag van de week zou rijden! En natuurlijk iedere week een uur les, van een strenge instructeur. Maar hoe meer ik me inspande, hoe minder het lukte. Ik kon zelfs sommige dingen die mijn instructeur me wilde laten doen, met geen mogelijkheid voor elkaar krijgen. Soms raakte ik helemaal in de knoop. En werd dan ook nog nijdig op mezelf! WAAROM lukte mij dat nou niet!

Ik heb zelfs een tijdje gedacht dat ik gewoon niet KON leren om beter te rijden. Dat ik er het lijf niet voor had of zoiets. En dan zie je andere ruiters schijnbaar moeiteloos de moeilijkste oefeningen rijden…. Op zulke momenten wilde ik het zelfs maar helemaal opgeven. Gelukkig heb ik doorgezet, en toen ontdekte ik bij toeval Centered Riding. Dit was voor mij nogal een schok, omdat ik erachter kwam dat ik tientallen jaren een verkeerde houding en zit had gehad zonder het te merken. Nadat ik in 2013 Centered Riding instructeur was geworden ging ik ook intensief aan de slag met diverse bodywork richtingen: Tai Chi, Feldenkreis, Alexander Techniek en Pilates. En toen begon het te gebeuren: ik reed niet vaker dan vroeger, maar toch ging het rijden steeds beter! Langzamerhand drong het tot me door dat de sleutel voor beter rijden ligt in het bewustzijn  van wat je lijf doet, of niet doet. En ook, dat beter leren rijden een doorlopend proces is. Dat niemand je een paar truukjes kan leren waardoor alles ineens wel lukt.

Wat je wel kunt doen, daarmee gaan we in deze workshop aan de slag. Je gaat je bewust worden van hoe je lichaam mee- of juist tegenwerkt en wat je hieraan kunt veranderen. Je wordt je bewust van je bewegingspatronen, en hoe je die kunt ombuigen waar je dat nodig vindt. Wanneer je jezelf per ongeluk ‘schrap’ zet en hoe je stevig en toch flexibel kunt zijn.

Je krijgt na deze workshop een aantal simpele oefeningen mee, die je ook thuis kunt doen. Deze oefeningen verbeteren je Core Stability. We werken met grondoefeningen, gymnastiekballen en een houten bok als ‘paard’. Je hoeft dus geen paard mee te brengen. De eerstvolgende datum van deze workshop is zondag 29 september 2019.

De workshop wordt gegeven door Elsa Boddéus, gecertificeerd Centered Riding instructeur (en altijd doorstuderend).

Nadat je deze workshop hebt gevolgd WEET je:

  • Hoe je de oorzaken aanpakt, in plaats van de symptomen
  • Welke spieren je gebruikt om je Core Stability te verbeteren, en hoe je die spieren kunt trainen
  • Hoe je je teugelvoering kunt verbeteren vanuit grotere stabiliteit
  • Hoe je mee kunt ‘zijn’ met je paard in plaats van mee ‘gaan’, en waarom dat beter werkt
  • Hoe je kunt rijden vanuit je centrum in plaats van uit je bovenlichaam, en hoe stabiliserend dit werkt
Recensie van een deelnemer:

‘Workshop Core Stability voor ruiters: 2 Weken geleden heb ik deze workshop gevolgd, het is een workshop zonder paarden maar wel over paardrijden, ik wilde eerst het geleerde in praktijk brengen om te zien wat ik er van had opgestoken. In de workshop werden zaken belicht die ik nog niet eerder had gelezen of gezien, zoals bv.:hoe werken gewrichten en beenderen nu precies, wat gebeurt er met de teugeldruk als je handhouding niet juist is, hoe kan het toch dat bij de ene ruiter het paard voorwaarts is en de bij de andere het paard niet wil lopen etc. Ook heb ik een aantal oefeningen voor thuis geleerd, ten eerste om soepel te worden en te blijven, maar vooral ook om een betere Core Stability te krijgen, want dat was het doel om de workshop te volgen; ik wilde een betere/stabielere zit, enerzijds om het paard beter te kunnen ondersteunen en te begeleiden in zijn/haar bewegingen maar ook om eens een rare bokkesprong te kunnen opvangen. Al met al een heel leerzame en zinvolle dag die ik iedereen, die graag een betere houding en zit wil, kan aanraden.’

SORRY, DEZE WORKSHOP IS VOL GEBOEKT! IK GEEF HEM WEER OP ZONDAG 29 SEPTEMBER. KIJK SVP IN HET MENU BIJ ‘WORKSHOP AGENDA’ EN SCROLL DAN NAAR BENEDEN OM BIJ DE WORKSHOP TE KOMEN.

Voor meer informatie kun je ook bellen met 06 23019943, Elsa Boddéus, of je emailt via het contactformulier.