Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
22/04/2018
10:00 - 14:30

Locatie
Paardenboerderij Meulegoorn, Wapse, zuidwest Drenthe


Leuk dat je interesse hebt in deze workshop! Jij bent een ruiter die weet dat beter leren rijden tijd en moeite kost. Dat er geen truukjes bestaan om iets voor elkaar te krijgen. En dat het verbeteren van je houding, zit en hulpen een doorlopend proces is. Deze workshop sluit aan op de workshop ‘Core Stability voor ruiters’ maar de volgorde waarin je ze doet is van minder belang.

Als je, zoals jij, hart hebt voor paarden dan weet je dat je vooral aan jezelf moet werken. Deze workshop geeft je rijden weer een flinke boost.

Vroeger dacht ik altijd dat ik vanzelf beter zou worden als ik maar iedere dag van de week zou rijden! En natuurlijk iedere week een uur les, van een strenge instructeur. Hard werken en doodmoe van mijn paard komen. Maar hoe meer ik me inspande, hoe minder het lukte. Ik kon zelfs sommige dingen die mijn instructeur me wilde laten doen, met geen mogelijkheid voor elkaar krijgen. Dan raakte ik helemaal in de knoop. En werd dan ook nog nijdig op mezelf! WAAROM lukte mij dat nou niet!

Sommige dingen lukken niet omdat je lichaam niet ‘weet’ wat het precies doet. Dus kun je het ook niet verbeteren. Dingen zoals onbewust achterover leunen, met je zit teniet doen wat je met je benen vraagt, het paard tegelijkertijd een wending in willen sturen èn je gewicht de andere kant op verplaatsen, je adem inhouden et cetera.

Op dat moment zit je in een soort patstelling. Er is dan een groot verschil tussen wat je denkt dat je doet, en wat je in werkelijkheid doet. En zelfs als je WEET wat je beter en duidelijker kunt aangeven aan je paard, dan is er nog een groot verschil tussen WETEN en KUNNEN. Dit verschil kun je overbruggen door je kennis steeds bewust toe te passen, en zo die kennis tot jouw eigendom te maken. Dat is de weg, en daar moet je de tijd voor nemen. Een quick fix bestaat niet als je iets goed wilt leren.

In deze workshop werken we onder andere aan lichaamsbewustzijn, het leren gebruiken van mentale en energetische hulpen en je ademhaling, om te kunnen rijden zonder kracht en spanning.

We werken met gymnastiekballen, een gymnastiekpaard en een trampoline. Je hoeft dus geen paard mee te brengen. De datum is zondag 22 april 2018. 

De workshop wordt gegeven door een gecertificeerd Centered Riding instructeur.

Wij beloven je dat je na deze workshop WEET hoe je:

  • Rechtop en stil kunt zitten zonder je spieren te spannen
  • Wendingen kunt rijden op onzichtbare hulpen
  • Kunt rijden met teugelcontact en toch een stille, gevende hand
  • Je paard voorwaarts kunt houden zonder steeds maar te drijven
  • Kunt centreren en rijden vanuit je zwaartepunt
  • Je adem kunt inzetten als effectieve ruiterhulp

 

De prijs van de workshop is €75,- inclusief onbeperkt koffie, thee en versnaperingen. De datum van de workshop is zondag 22 april.

Om deze workshop te boeken vul je onderstaand formulier in en betaal je met Ideal. Na betaling is de inschrijving definitief. Heb je een bedrijf, dan kun je een btw nota krijgen.
Voor meer informatie kun je bellen met 06 23019943, Elsa Boddéus, of je emailt via het contactformulier.


Totaal: € -