Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
18/03/2018
10:00 - 16:30

Locatie
Paardenboerderij Meulegoorn, Wapse, zuidwest Drenthe


Aan houding en zit werken doe je het beste op de grond!

Ja, ik weet waarover ik praat! Jaren geleden was ik ook aan het worstelen met een goede houding en zit krijgen.  Je herkent dit misschien wel: naar het hoofd van het paard staren, optrekken van de bovenbenen, kin op de borst. opgetrokken schouders, achterover leunen. En omdat ik constant bezig was om mezelf te corrigeren – want ik ben immers Centered Riding instructeur! – kreeg ik een onrustige zit. En hoe meer ik mijn best deed, hoe minder het lukte om rustig, rechtop en ontspannen te zitten…

De ‘old school’ methode leerde dat je de schouders naar achteren moest trekken, je borst vooruit steken en je hakken uitdrukken… maar weet je, dat helpt niet. Je zit dan nog steeds krom, alleen nu met een holle rug. Daardoor gaat je paard de rug ook hol trekken, met als gevolg dat hij z’n hoofd optilt en kortere, stijve passen gaat nemen met de achterbenen… daar zit je niet op te wachten, denk ik?

Als Centered Riding instructeur weet ik dat de ruiter soepel en in balans moet zijn, zodat het paard zich ook goed kan bewegen. Want de meeste rijkunstige problemen ontstaan door te weinig soepelheid en balans van de ruiter. En die komen weer door een minder goede houding en zit. Het paard beweegt de ruiter, maar dan moet de ruiter wel ‘beweegbaar’ zijn. Dus ik deed IEDERE DAG mijn best om mijn houding te verbeteren, maar ondanks al mijn goede wil lukte het toch niet helemaal.

DE OORZAAK BLEEF NAMELIJK AANWEZIG! Je kunt deze problemen, die zijn ontstaan tijdens het rijden, NIET oplossen door meer te rijden. Ik ben er zelf pas na vele jaren achter gekomen dat ik de oorzaak moest aanpakken.

De oorzaak ligt in verkeerd gebruik van je lichaam, een ingesleten patroon dat in de loop der jaren is ontstaan en dat niet vanzelf zal verdwijnen. Het geheim van een goede houding en zit is, dat je moet leren om MINDER te doen, dus meer in het NIET-DOEN komen. Hoe dat gaat, dat leert de Alexander Techniek je. Vooral kom je erachter dat je eerst moet STOPPEN met het oude voordat je iets nieuws kunt aanleren.

De workshop is ontworpen speciaal voor ruiters. Alexander les is een prachtige manier om weer baas over je lichaam te worden. Onze workshop heeft het belangrijke voordeel dat hij volledig is toegespitst op ruiters, en wat ZIJ graag willen leren. Omdat er een Centered Riding instructeur bij is kun je precies DAT leren waaraan je behoefte hebt.

In de workshop kun je alle aandacht besteden aan jezelf. De groep is altijd klein, maximaal 8 deelnemers. Je krijgt persoonlijke begeleiding. Je leert hoe je kunt stoppen met ineffectieve bewegingspatronen, en je lichaam gebruiken zoals het is bedoeld. Onder begeleiding van Joris en Mathilde Noordermeer, Alexander Techniek leraren, en Elsa Boddéus, gecertificeerd Centered Riding instructeur.

De prijs van deze workshop is 115 euro, inclusief koffie, thee en een goed verzorgde, vegetarische lunch. Vul onderstaand formulier in en betaal veilig met  Ideal. Na betaling is je reservering definitief. EXTRA: JE KRIJGT NA DE WORKSHOP EEN LES ALEXANDER TECHNIEK TER WAARDE VAN €45 CADEAU. De datum van de workshop is zondag 18 maart a.s.
Voor meer informatie kun je ook bellen met 06 23019943, Elsa Boddéus.


Totaal: € -