Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19/05/2019
10:00 - 15:30

Locatie
Paardenboerderij Meulegoorn, Wapse, zuidwest Drenthe


Leuk dat je interesse hebt in deze workshop! Je wilt ontspannen rijden zonder telkens met een rood hoofd en uitgeput van je paard te komen. En je hebt ontdekt dat paardrijden heel wat meer is dan ’techniek’. Wie hart heeft voor paarden werkt vooral aan zichzelf! Deze workshop geeft je rijden weer een flinke boost. Deze workshop sluit aan op de workshop ‘Core Stability voor ruiters’ maar de volgorde waarin je ze doet is van minder belang. SCROLL NAAR BENEDEN OM JE OP TE GEVEN VOOR DE WORKSHOP.

Vroeger dacht ik altijd dat ik vanzelf beter zou worden als ik maar iedere dag van de week zou rijden! En natuurlijk iedere week een uur les, van een strenge instructeur. Hard werken en doodmoe van mijn paard komen. Hoe mijn paard zich daarna voelde, daar wil ik maar liever niet meer aan denken! Maar hoe meer ik deed, hoe minder het lukte. Geen wonder, want de ‘hulpen’ die ik mijn paard gaf leken waarschijnlijk meer op ’tegenwerkingen’.

Eén ding heb ik in die tijd heel goed geleerd: Je kunt je ‘fouten’ niet verbeteren door ze 1000x te herhalen. 

Met je paard communiceren is een combinatie van duidelijkheid, en begrip voor wat het paard voelt als je been geeft, als je de teugels gebruikt of je zit. Onbewust kunnen we onduidelijk of inconsequent zijn naar het paard. Ook ‘luisteren’ we vaak niet naar wat het paard ons met zijn reacties probeert te vertellen. Dan gebeurt het vaak dat we steeds maar hetzelfde blijven proberen, en ook nog steeds meer kracht gaan gebruiken omdat we het gewenste resultaat niet krijgen. Voorbeelden van onduidelijke en tegenstrijdige handelingen zijn: onbewust achterover leunen, met je zit teniet doen wat je met je benen vraagt, het paard tegelijkertijd een wending in willen sturen èn je gewicht de andere kant op verplaatsen, je adem inhouden et cetera. Dit doen we allemaal onbewust.

Er is soms zo’n groot verschil tussen wat je denkt dat je doet, en wat je in werkelijkheid doet, dat je aan jezelf begint te twijfelen. Of misschien ook aan je paard…

Geloof mij: je paard doet heel erg z’n best om te begrijpen wat je bedoelt. Voor paarden is body awareness iets dat ze gewoon hebben. Wij mensen hebben helaas verleerd om bewust in ons lichaam te zijn, omdat we alles proberen op te lossen door te denken en te doen. Wat ons lichaam en het lichaam van het paard ons vertelt, daar zijn we ons vaak niet van bewust.

In deze workshop ga je ervaren wat het effect is van de hulpen die je gebruikt. Werken we onder andere aan lichaamsbewustzijn, het leren gebruiken van mentale en energetische hulpen en de ademhaling. Om te kunnen rijden zonder kracht en met zo min mogelijk inspanning.

We werken met grondoefeningen. Als het weer goed is, ook buiten. Je hoeft dus geen paard mee te brengen. De datum is zondag 19 mei 2019.

De workshop wordt gegeven door Elsa Boddéus, gecertificeerd Centered Riding instructeur (en altijd doorstuderend).

Wij beloven je dit: na deze workshop WEET je:

  • Wat de onzichtbare hulpen zijn, en hoe belangrijk die zijn
  • Hoe je fysieke hulpen geleidelijk kunt minimaliseren
  • Hoe kleine verschillen in je houding een grote verbetering geven
  • Hoe je paard voorwaarts blijft zonder dat je steeds maar drijft
  • Hoe je kunt centreren en rijden vanuit je zwaartepunt
  • Hoe je je adem kunt inzetten als effectieve ruiterhulp

 

Investering: €77,50. Dit is inclusief onbeperkt koffie, thee en versnaperingen. De datum van de workshop is zondag 19 mei.

Om deze workshop te boeken vul je onderstaand formulier in en betaal je met Ideal. Na betaling is de inschrijving definitief. Heb je een paardenbedrijf of ben je zelf instructeur, dan kun je een btw nota krijgen.


Totaal: € -