Paardrijles in Drenthe

Je rijdt al langer paard, en misschien heb je ook regelmatig les. Met je eigen paard of met een lease- of verzorgpaard. Het gaat wel goed, maar er zijn bepaalde dingen waar je telkens weer tegenaan loopt. Je doet je best en toch lijkt het of je niet verder komt.

Coachend les krijgen

Verlang je ernaar om doelgericht en toch met zachtheid te werken met je paard? Wil je wel eens wat meer leren? Wil je een fijne relatie met je paard, waarbij je elkaar goed begrijpt?

Ik geef Centered Riding® lessen en lessen Recht Richten volgens de Academische Rijkunst. Lichaamsbewustzijn en begrip voor het paard zijn de rode draad. Lessen in body awareness, rechtricht oefeningen en horsemanship zijn een belangrijk onderdeel van de lessen . Ben je beginner, dan starten wij met grondwerk: lessen in horsemanship en recht richten .

Je instructeur: goed opgeleid maar ook een ervaringsdeskundige Een 'natuurtalent' kan geweldig rijden, maar hoeft geen goede instructeur te zijn. Zelf rijden is iets anders dan kennis en vaardigheid overbrengen.

Meer weten over je instucteur? Kijk dan hier!

Wij geven privéles. Want mensen leren op verschillende manieren. Je krijgt persoonlijke aandacht en kunt leren in je eigen tempo, op je eigen manier.. Als je dit nog niet -vaak- hebt gedaan kun je ook leren hoe je paarden het beste kunt benaderen, hoe je ze leidt, en hoe je grondwerk kunt doen op een manier die het beste bij jullie past.

Als je te ver weg woont

Woon je niet in de buurt, dan kun je een week, midweek of lang weekend boeken bij Paardenboerderij Meulegoorn, waarbij je iedere dag privé les krijgt. Uiteraard kun je je paard meebrengen. Je kunt prachtige bosritten maken in de nabijgelegen natuurgebieden, of oefenen op de zandpaden om de boerderij heen. Voor wie geen eigen paard heeft hebben wij enige lespaarden.

Wil je eerst eens met je toekomstige instructeur praten voordat je een les afspraak maakt? Bel dan Elsa op 06 23019943. Je kunt ook lessen boeken tijdens een weekend of korte vakantie in je eigen ruime appartement in de boerderij.


LESMOGELIJKHEDEN (voor de prijzen scroll nog even verder naar beneden)

Houding- en Zitles met Centered Riding

Centered Riding is geschikt voor iedere ruiter die haar/zijn paard ziet als partner en vriend. Wedstrijdruiter of recreatieruiter, dressuur- of enduranceruiter: er ontstaat een beter begrip tussen jou en je paard.

Recht Richten volgens de Academische Rijkunst

Eerst leer je door middel van grondwerk en gecontroleerd longeren de oefeningen aan jezelf en je paard. Daarna leer je dit rijdend te doen. Geschikt voor iedereen die met meer gevoel en begrip wil leren paardrijden.

MINIMUM LEEFTIJD: 14 JAAR!

Bitloos en paardvriendelijk paardrijden

Onze paarden hebben een goed leven. Ze lopen iedere dag buiten, , en in het goede seizoen dag en nacht. Ze worden bitloos gereden en worden met respect behandeld. Ze worden niet verhuurd. Hun zadels worden minimaal 1x per jaar nagekeken en aangepast door een erkend zadelmaker. Werken met onze paarden geeft dus een goed gevoel.


Prijzen

Privéles: Leskaart voor tien privélessen: € 412,--. De kaart is persoonlijk en niet overdraagbaar, en is zes maanden geldig als je les neemt met je eigen paard. De kaart is drie maanden geldig als je les wilt met een paard van ons. De kaart dient vooraf betaald te worden. De lessen duren 50 minuten.

Een losse privéles met je eigen paard: € 45,-- .

Een losse privéles met een paard van ons: € 50,-- .

Ik geef les aan ruiters die met bit rijden en die bitloos rijden! Eventueel kun je gratis een bitloos hoofdstel van ons lenen om het te proberen.

Wil je een privé workshop met rijden, zitles, horsemanship, grondwerk, recht richten en bodyawareness (in te vullen in overleg) dan is de prijs 50 euro per uur, met een minimum van twee uren op een dag.

Wil je een lang weekend, week of midweek met praktijk paardrijles, theorie en grondwerk, kijk dan bij 'Meerdaagse trainingen' in het hoofdmenu. Breng je je eigen paard mee, dan kun je ook prachtige bosritten maken. Wil je met je partner of met een vriend(in) komen die niet rijdt? Zij of hij kan fietsen, wandelen of mountain biken in het nabij gelegen Drents- Friese Wold.

Voor meer informatie: bel 06 23019943, (Elsa Boddéus) of stuur ons een email.

nb Het belang van de paarden staat bij ons voorop. Om overbelasting van onze paarden te voorkomen geldt voor het RIJDEN op onze paarden een maximaal gewicht van ongeveer 75 kilo voor vrouwen en 80 kilo voor mannen. Voor personen met goede rij-ervaring of zeer lange personen geldt een iets hogere limiet.

LET WEL: WIJ HEBBEN DEZE GEWICHTSLIMIET OMDAT ONZE PAARDEN NIET GESCHIKT ZIJN VOOR MENSEN DIE ZWAARDER ZIJN! ER IS HIER DUS GEEN SPRAKE VAN DISCRIMINATIE OP BASIS VAN GEWICHT.

NB: Wij verhuren geen paarden voor bosritten e.d.