Paardencoaching

Paardencoaching: zelfinzicht krijgen op een directe en eerlijke manier. Ervaring met paarden is niet noodzakelijk, coaching met paarden is voor iedereen. Je bepaalt zelf wat je wilt proberen en wat je nog te spannend vindt.

Tarief: €95 ex btw per individuele coaching. Afspraak maken voor een coachingssessie: bel 06 23019943 bellen (Elsa Boddéus), of stuur een email via het contactformulier.

Effectief? We laten de feed back van onze coachees voor zichzelf spreken.

MZ: Ik kijk met veel plezier terug op de coaching. Het heeft indruk op me gemaakt. En zoals ik al zei, verhelderde het in 1 klap veel van wat er mis gaat op mijn werk, en dat vond ik verrassend want daar had ik nou niet direct op gerekend. Ook bijzonder om te merken hoe ik met mijn eigen houding zo'n groot verschil kan maken. Dat zal ik zeker onthouden en kan ik ook in andere situaties inzetten.

JH: Het werk met de paarden heeft me op een bijzondere manier bewust gemaakt van de energie die ik met me meeneem, en de invloed die dat kan hebben op mijn omgeving. Paarden spiegelen die energie op een heel directe manier. Ook in de context van (samen)werken speelt de energie en mentale aandacht waar paarden op reageren een belangrijke rol. Bij communicatie tussen mensen ligt de focus vooral op verbale en non-verbale communicatie, maar de kracht die uitgaat van het onderliggende niveau - noem het energie - wordt waarschijnlijk onderschat.

Coaching-2-e1479336585980-1024x660

Grenzen aangeven

Coaching1-1024x660

Intentie en energie

IvB: We hebben allemaal onze blinde vlek en de paardencoach maakt duidelijk waar die zit. Want een paard laat zich nu eenmaal niet om de tuin leiden. En ik kan wel zeggen dat ik ergens naar toe wil. Maar wil ik dat ook? Laat ik mij niet afleiden door kleine hobbels op de weg.... Dat is het belangrijkste wat ik van de paardencoach heb geleerd. Weet waar je naar toe gaat! Visualiseer het doel van je onderneming, het einddoel van je project. Het maakt niet uit, maar heb een duidelijk beeld voor ogen.

Coaching-1-1024x660

Richting kiezen

Paardrijden-met-hart-en-ziel-2-juni-2013-070-1024x660

Contact en verbinding

BJ: Ik merkte dat ik op mijn werk vaak lastige of onaangename situaties uit de weg ging. Waar dat aan lag begreep ik niet van mezelf. Bij teamsport ben ik juist een aanvallende speler. Coaching met paarden leek me toepasselijk, omdat ik me niet zo op mijn gemak voelde met paarden. Dat was overigens snel verdwenen. Naarmate ik gemakkelijker met de paarden kon omgaan merkte ik dat ik steviger in mijn schoenen ging staan in andere situaties, zodat ik gewoon doorpakte en niet meer probeerde om dingen te ontwijken. Het zijn geen trucjes; het komt van binnen uit. Als je doet alsof dan prikt een paard hier meteen doorheen. Ik kan gerust zeggen dat ik mentaal sterker ben geworden door coaching met paarden.

AvdG: Het belangrijkste dat ik met paardencoaching heb ontdekt is hoe verschillende stijlen van leiderschap, management of hoe je het ook wilt noemen, in de praktijk werken. Natuurlijk had ik daar wel eens een training voor gevolgd, maar dat blijft toch theoretisch. Mijn voorkeursstijl werkt niet altijd. Dat hebben de paarden me laten zien zonder er doekjes om te winden. Ik moet leren schakelen.

Paardencoaching ervaren? Maak een afspraak met mij, telefonisch op 06 23019943 (Elsa Boddéus) of via het contactformulier.

Het tarief voor een individuele coaching met paarden is €95 per coaching ex btw.