Over ons

In een knus agrarisch coulissenlandschap, temidden van twee nationale parken en nog een groot natuurgebied, ligt Meulegoorn. Een authentieke, rietgedekte boerderij uit de dertiger jaren van de de vorige eeuw. In het achterhuis van de boerderij is het gastenappartement. Dit grenst aan het grote achtererf met terras, enorm grasveld en daarachter de weide voor de paarden. Ook is er een klein bos op het terrein. In je appartement tref je historische details aan zoals de houten gebinten en de koedeurtjes. Je hebt een eigen ingang. Michaël en Elsa, je gastheer en gastvrouw, wonen in het voorhuis.

Wij geven rijles, grondwerkles en les in horsemanhip op een paardvriendelijke, coachende manier. Elsa die Centered Riding level II instructeur is en altijd doorstudeert in de Academische Rijkunst,  werkt bitloos. Lijkt het je leuk om dit eens te proberen dan kun je een bitloos hoofdstel lenen. Meer weten over je instructeur? Lees hier mijn verhaal. Ik (Elsa) ben ook gecertificeerd systemisch paardencoach. Je kunt jezelf laten coachen met paarden.

Breng je je paard mee voor een midweek training: Voor gastpaarden hebben wij veilige weidegang en/of paddock. Vrij rijden kun je in het Drents- Friese Wold en in het Ooster- en Westerzand en de Havelterberg. Een enorm uitrijgebied; op de Veluwe na het grootste van Nederland. Maar dan zonder spoorwegen, viaducten en drukke autowegen. Voor de Ruiterroutes in het Drents-Friese Wold kun je kijken op https://www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl/activiteiten/pad-paarden-0/

Onze sleutelwoorden: deskundigheid, aandacht, rust, ruimte. Niet iets wat je overal kunt vinden, maar als je naar deze dingen op zoek bent, dan ben je bij ons in Drenthe aan het goede adres. Bij Meulegoorn! Via het menu hierboven kun je rondkijken op de website.  Voor meer info en boeking kun je ook naar het contactformulier.