Rijden in contact met je paard (2)
3 augustus 2015
Het geheim van ontspannen drijven
13 maart 2016

In een van mijn laatste ‘Tips’ heb ik het gehad over dingen die heel eenvoudig lijken, zoals het stilhouden van je onderbenen, en die toch zo lastig zijn. Irritant als je al een tijdje bezig bent met paardrijden… Je kunt ze oplossen door een beter begrip van hoe je lijf werkt. Via de Alexander Techniek.

Pagan1

 

Het stil houden van je onderbenen heeft NIETS te maken met je onderbenen. Je voeten parallel aan het paard houden heeft NIETS te maken met je voeten. Het recht maken van je schouders heeft NIETS te maken met je schouders. Ten minste, niet veel. Je kunt je tot het uiterste inspannen: het lukt gewoon niet. Hoe komt dat?

De sleutel tot het oplossen van al deze basisprobleempjes is:

Het juiste gebruik van je lichaam.

Kleine kinderen weten precies hoe ze zich moeten bewegen. Naarmate we ouder worden sluipen er foute bewegingspatronen in ons lichaam. En met dat verkeerd geprogrammeerde lijf gaan we dan te paard. En dan blijkt dat de meest eenvoudige dingen zo’n opgave zijn.

Om uit dit patroon te komen is de Alexander Techniek het beste middel dat ik ooit ben tegengekomen. Mijn grootste probleem was vroeger, dat ik maar niet goed rechtop kon zitten op mijn paard. Ik had het gevoel dat ik goed zat, maar als ik mezelf dan op een foto zag schrok ik ervan…

Bij Paardenboerderij Meulegoorn leer je, met Alexander Techniek en Centered Riding, om te verkeerde bewegingspatronen te stoppen en je daarna een goede, effectieve houding en zit eigen te maken.

Lessen Centered Riding volgen met gebruik van Alexander Techniek:

Opgeven kun je je met het contactformulier.
Paardengroet van Elsa Boddéus, Centered Riding instructeur

 

Comments are closed.